• Valspurt!

  Skillnaderna mellan Folkpartiets och De rödgrönas utbildningspolitik är betydande. Idag har vi presenterat en rapport som visar på allvarliga konsekvenser för både kunskaperna och ordningen i skolan om oppositionen skulle vinna valet. Vi konstaterar också att ungdomars möjligheter att komma in på arbetsmarknaden minskar om Alliansens reformer rivs upp.

  De rödgröna vill att alla lärlingar och yrkeselever ska tvingas läsa in teoretisk högskolebehörighet. Vi vet att effekten av detta kan bli ökad utslagning. Vår bedömning är att 3 800 elever varje år riskerar att inte klara av sin utbildning.

  Oppositionen fortsätter också sin kamp mot betyg tillräckligt tidigt och säger nej till betyg på mellanstadiet. De vill inte heller skriva in skolk i betygen och säger nej till regeringens föreslagna lärlingsprovanställning som ger unga en chans att få in en fot på arbetsmarknaden.

  Folkpartiets kampanj går nu in i slutfasen. Att tydliggöra skillnaderna i skolpolitiken mellan alternativen är en huvuduppgift. I tidningsannonser i Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Göteborgsposten berättar vi kommande dagar om vikten av att rösta för en fortsatt kunskapslinje. Med en ny affisch och nya flygblad ställer vi om vår valrörelse. För vi vet att framtiden börjar i klassrummet.

  Det är fem dagar kvar till valet. Nu kör vi hårt.

  2010-09-14 klockan 12:49
Upp